Als je regelmatig op zakenreis gaat, weet je dat de risico’s niet altijd gedekt worden door een particuliere reisverzekering. Een zakelijke reisverzekering zorgt ervoor dat jij en je medewerkers beschermd zijn tegen specifieke risico’s verbonden aan zakelijke reizen. Dit omvat dekking voor bagage inclusief zakelijke goederen, annuleringskosten, en meer.

Wat kun je verzekeren met een zakelijke reisverzekering?

Bij het plannen van zakelijke reizen is het essentieel om goed verzekerd te zijn. Met een zakelijke reisverzekering verzeker je niet alleen jezelf maar ook je medewerkers tegen een breed scala aan risico’s die onderweg kunnen ontstaan. Hier zijn enkele kernaspecten die je kunt verzekeren:

  • Bagage en Zakelijke Goederen: Beschermt tegen verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke en zakelijke goederen.

  • Annuleringskosten: Dekking voor vooruitbetaalde kosten als een reis onverwacht geannuleerd moet worden.

  • Medische Kosten: Biedt dekking voor medische en ziekenhuiskosten in het buitenland die niet door je zorgverzekering gedekt worden

  • Ondersteuning en Repatriëring: Verzekert professionele hulp bij noodsituaties, inclusief repatriëring om medische redenen of na overlijden.

  • Speciale Dekkingen: Afhankelijk van de verzekeraar, kunnen er optionele dekkingen zijn voor zaken zoals automobilistenhulp, avontuurlijke sporten en meer.

Ben je veel op zakenreis in het buitenland? Dan is het verstandig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten om zorgeloos zaken te doen in het buitenland.

Bij het kiezen van de juiste dekking is het belangrijk om te kijken naar de aard van de reizen die je maakt, de bestemmingen, de waarde van de meegenomen goederen, en de risico’s die je wilt afdekken. Wij adviseren je graag over een verzekering die past bij jouw specifieke behoeften.

Veel zakelijke reisverzekeringen bieden dekking voor annuleringskosten als gevolg van onverwachte zakelijke verplichtingen. Controleer je polis of neem contact met ons op om te bevestigen dat dit ook voor jou geldt.

Het is aan te raden om een kopie van je verzekeringspolis en het contactnummer van de alarmcentrale mee te nemen. Daarnaast is het handig om bewijs van belangrijke aankopen of documentatie van je reisplannen bij je te hebben.

Zakelijke Reisverzekering: Uw Veiligheidsnet Op Wereldwijde Avonturen

Wat valt er buiten de dekking?

Transparantie staat voorop. Niet alles valt onder de zakelijke reisverzekering: schade door alcohol- of druggebruik, risicovolle sporten, of nalatigheid. Privé- of vakantiereizen, alsmede reizen naar gevaarlijke gebieden, zijn uitgesloten. Voor een volledig overzicht van uitsluitingen, neem gerust contact met ons op.

Wanneer sluit je een zakelijke reisverzekering af?

Een zakelijke reisverzekering sluit je af voordat de reis begint. Idealiter doe je dit zodra je de reisdata hebt vastgesteld en de eerste boekingen hebt gedaan. Dit zorgt ervoor dat je ook gedekt bent voor eventuele annuleringskosten mocht de reis onverwachts niet doorgaan. Afhankelijk van je bedrijf en de frequentie van reizen kun je kiezen tussen een doorlopende zakelijke reisverzekering of een kortlopende verzekering voor specifieke reizen. Een doorlopende verzekering is vaak voordeliger als je regelmatig op zakenreis gaat.

Door de verzekering tijdig af te sluiten, verzeker je niet alleen de reis zelf maar ook de voorbereidingsfase, waarin ook al kosten gemaakt kunnen worden en risico’s kunnen ontstaan. Het is een cruciale stap in het planningsproces van elke zakelijke reis.

Advies op maat

Precies Passend Verzekerd voor reis-verzekeringen

Door onze samenwerking met topverzekeraars zoals Nationale Nederlanden, de Goudse en SureBusiness, bieden we jou als ondernemer toegang tot een divers aanbod van zakelijke reisverzekeringen. Deze partners stellen ons in staat om op maat gemaakte verzekeringsoplossingen te creëren, met de beste voorwaarden specifiek afgestemd op jullie volgende bestemming.

Onze partners

ARAG is een partner van Groots Verzekerd
a.s.r. is een partner van Groots Verzekerd
De Goudse Verzekeringen is een partner van Groots Verzekerd
Klaverblad Verzekeringen is een partner van Groots Verzekerd
Nationale Nederlanden is een partner van Groots Verzekerd
Turien & Co Assuradeuren is een partner van Groots Verzekerd
SureBusiness is een partner van Groots Verzekerd