Inbraakvrije zomervakantie: Tips en preventie

De zomervakantie staat voor de deur! Terwijl je uitkijkt naar een welverdiende vakantie, wil je natuurlijk met een gerust gevoel vertrekken. In de zomerperiode zien we vaak een toename van inbraken, omdat veel mensen hun huis voor langere tijd verlaten. Inbrekers slaan dan sneller toe, omdat lege huizen makkelijke doelwitten zijn. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis beter te beveiligen tijdens je vakantie. Wij geven je tips om inbraak te voorkomen en leggen we uit wat je verzekering dekt als er toch wordt ingebroken. Bovendien lichten we toe hoe een goede reisverzekering je kan beschermen als je onverwacht terug naar huis moet vanwege schade aan je eigendom.

25 June 2024

Afbeelding van een huis in Houten-Zuid

Voorkom Inbraak Tijdens je Vakantie: 8 Handige Tips

 1. Gebruik slimme verlichting en tijdschakelaars Zorg dat lichten in en rondom je huis automatisch aan en uit gaan om een bewoonde indruk te geven. Dit schrikt inbrekers af.
 2. Informeer en vraag hulp aan je buren Laat je buren weten dat je weg bent en vraag ze om de post op te halen, de planten water te geven en eventueel hun auto op jouw oprit te parkeren. Dit wekt de indruk dat er iemand thuis is.
 3. Houd waardevolle spullen uit het zicht Berg kostbare items zoals laptops, sieraden en autosleutels op een veilige plek op, bij voorkeur in een kluis. Laat geen dozen van dure aankopen zichtbaar bij het afval.
 4. Zet ladders en vuilnisbakken weg Zorg ervoor dat er geen makkelijk toegankelijke hulpmiddelen zijn waarmee inbrekers naar binnen kunnen klimmen. Zet deze binnen of vergrendel ze.
 5. Gebruik een alarmsysteem en slimme deurbel Installeer een alarmsysteem en een slimme deurbel met camera en bewegingssensor. Dit helpt om verdachte activiteiten te detecteren en direct te reageren.
 6. Wees voorzichtig met sociale media Deel je vakantiefoto’s pas als je weer thuis bent en vermijd meldingen in je voicemail of automatische e-mailresponses dat je weg bent. Dit voorkomt dat inbrekers op de hoogte zijn van je afwezigheid.
 7. Investeer in goed hang- en sluitwerk Controleer en verbeter indien nodig het hang- en sluitwerk van je ramen en deuren. Een anti-inbraakstrip kan voorkomen dat een deur eenvoudig wordt geforceerd.
 8. Maak gebruik van buurtpreventie Zet een WhatsApp buurtgroep op of sluit je aan bij bestaande initiatieven zoals Burgernet. Zo kunnen buren elkaar waarschuwen bij verdachte activiteiten.
Het team van Groots Verzekerd

Wat dekt je Reisverzekering?

Een goede reisverzekering dekt meer dan alleen medische kosten. Hier zijn enkele belangrijke dekkingen:

 • Terugkeer naar Nederland: Als je eerder moet terugkeren door materiële schade aan je eigendom, woning of bedrijf, dekt de reisverzekering de kosten voor je terugreis als het noodzakelijk is dat je thuis aanwezig bent.
 • Annuleringsverzekering: Met een annuleringsverzekering krijg je de resterende kosten van de niet genoten reis terug bij annulering. Heb je een annuleringsgarantie? Dan krijg je zelfs de volledige reissom terugbetaald.

Let op: Neem altijd contact op met de alarmcentrale van de verzekeringsmaatschappij. Zij helpen bij repatriëring.

Woonverzekeringen en Inbraak

Bij de meeste verzekeraars valt inbraak en diefstal onder woonverzekeringen:

 • Inboedelverzekering: Dekt de schade aan en diefstal van losse spullen in je woning.
 • Opstalverzekering: Dekt de schade aan de woning zelf, zoals geforceerde deuren of ramen.

Onze adviseurs bij Groots Verzekerd kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste verzekering en het afstemmen van de dekking op jouw situatie. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en geen dubbele dekkingen hebt.

Voor een zorgeloze zomervakantie is het belangrijk om zowel je huis goed te beveiligen als je verzekeringen op orde te hebben. Met de juiste maatregelen en een goede verzekering kun je met een gerust hart op vakantie. Wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent en de juiste dekking hebt? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Veilig op vakantie en een goed verzekerde thuisblijver gewenst!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

*Bij Groots Verzekerd willen we je graag zo goed mogelijk informeren. De informatie op onze blog is met veel zorg en aandacht samengesteld. De informatie op onze blog kan niet worden vergeleken met een advies op maat en hier kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Verder aanvaarden wij ook geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.

Lees nog een stukje verder

Hoe ben jij verzekerd?

Laten we samen naar je situatie kijken, dat scheelt geld en onnodig risico!