Waarom JIJ als uitwonende student, een inboedelverzekering nodig hebt

19 August 2023

Inboedelverzekering voor studenten

Op kamers en eigen inboedelverzekering

Als uitwonende student neem je een grote stap richting onafhankelijkheid. Het sluiten van een eigen inboedelverzekering is een belangrijke stap in het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen bezittingen. De inboedelverzekering van jouw ouders biedt vaak hier geen dekking voor!

Je hebt waarschijnlijk inmiddels aardig wat waardevolle bezittingen verzameld, zoals een laptop, mobiele telefoon, kleding en natuurlijk je studie boeken. Een inboedelverzekering biedt bescherming voor deze spullen bij diefstal, brand en bijvoorbeeld waterschade.

Wat is nog wel verzekerd bij mijn ouders?

Welke dekkingen heb ik mogelijk wel van mijn ouders

Reisverzekering: Je kunt vaak nog steeds profiteren van de reisverzekering van je ouders, zelfs als je buitenhuis studeert. Controleer de polisvoorwaarden om te zien of je dekking geldig blijft wanneer je elders verblijft.

Aansprakelijkheidsverzekering: De aansprakelijkheidsverzekering van je ouders kan je ook beschermen wanneer je niet meer thuis woont. Eventuele schade die je per ongeluk veroorzaakt aan eigendommen van anderen kan nog steeds onder deze verzekering vallen.

Rechtsbijstandverzekering: In situaties waarin je juridische bijstand nodig hebt, kan de rechtsbijstandverzekering van je ouders van pas komen. Het kan kosten voor juridisch advies en bijstand dekken, zelfs als je elders verblijft.

Houd er rekening mee dat elke maatschappij eigen voorwaarden hanteert. Neem contact op met jouw persoonlijk adviseur of de verzekeringsmaatschappij van je ouders om te verduidelijken welke dekking je behoudt tijdens je periode als uitwonende student

Kortom, terwijl je de stap zet om zelfstandig te gaan studeren, zijn veel (maar niet allemaal) verzekeringen van je ouders ook voor jouw rechtsgeldig.

*Bij Groots Verzekerd willen we je graag zo goed mogelijk informeren. De informatie op onze blog is met veel zorg en aandacht samengesteld. De informatie op onze blog kan niet worden vergeleken met een advies op maat en hier kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Verder aanvaarden wij ook geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.

Lees nog een stukje verder

Hoe ben jij verzekerd?

Laten we samen naar je situatie kijken, dat scheelt geld en onnodig risico!