Het belang van een cyberverzekering: Jouw Back-Up tegen digitale dreigingen

17 October 2023

Jouw Back-Up tegen digitale dreigingen

De diverse risico’s van cybercriminaliteit:

Cybercriminaliteit is een veelzijdige bedreiging die zich voordoet in verschillende vormen, zoals phishing, hacking, ransomware en andere digitale aanvallen. Het is een dreiging die elke sector kan treffen, van de financiële sector en gezondheidszorg tot detailhandel, logistiek, onderwijs, bouw en de horeca. Deze aanvallen kunnen variëren van datadiefstal tot het verstoren van operationele processen en het stelen van gevoelige informatie. Het is essentieel voor bedrijven in elke branche om zich bewust te zijn van deze dreiging en gepaste maatregelen te nemen om zich te beschermen, waaronder preventieve maatregelen en overweging van een cyberverzekering. Dit helpt bij het minimaliseren van de risico’s en het versterken van de weerbaarheid van het bedrijf.

Preventiemaatregelen: Wat je als bedrijf zelf kunt doen:

 • Houd software en systemen up-to-date:

  Het is essentieel om software, besturingssystemen en apparaten regelmatig bij te werken. Updates bevatten vaak patches voor bekende beveiligingslekken.

 • Controleer en beveilig de instellingen:

  De IT-afdeling of een gekwalificeerde professional moet regelmatig de instellingen van apparatuur, software en netwerkverbindingen controleren. Dit zorgt ervoor dat er geen zwakke schakels zijn die cybercriminelen kunnen benutten.

 • Beperk toegangsrechten:

  Beoordeel en beperk de toegangsrechten van medewerkers. Niet iedereen hoeft toegang te hebben tot alle systemen en gegevens. Het minimaliseren van privileges vermindert het risico van interne bedreigingen.

 • Gebruik antivirusprogramma’s

  Zorg ervoor dat alle apparaten zijn uitgerust met up-to-date antivirussoftware. Deze programma’s kunnen schadelijke software detecteren en verwijderen voordat deze schade kan aanrichten.

 • Maak regelmatig back-ups en een noodplan:

  Het maken van regelmatige back-ups van belangrijke gegevens is van vitaal belang. Als er zich een cyberaanval voordoet, kunt u zo snel mogelijk herstellen.

  Daarnaast is het aanbevolen om een noodplan te ontwikkelen. De overheid biedt op: digital trust center een template aan voor een (DRP) disaster recovery plan. Dit is een draaiboek die stap voor stap beschrijft wie wat moet doen om adequaat te reageren op een cyber calamiteit.
  https://www.digitaltrustcenter.nl/informatie-advies/uitwijk-en-herstelplan

De 4 voordelen van een Cyberverzekering:

 • Eerste hulp bij hacking (Crisismanagement):

  Een cyberverzekering biedt directe ondersteuning in geval van een inbreuk. Dit omvat het inhuren van experts om de aanval te onderzoeken, gegevensherstel en communicatie met belanghebbenden.

 • Reputatieschade:

  Het verlies van vertrouwen van klanten en partners kan langdurige gevolgen hebben. Een cyberverzekering kan kosten dekken voor reputatieherstel.

 • Aansprakelijkheid bij derden:

  Als het bedrijf verantwoordelijk wordt gehouden voor schade aan derden als gevolg van een cyberaanval, dekt de verzekering de juridische kosten en eventuele schadevergoedingen.

 • Financieel bedrijfsrisico

  Cyberverzekeringen helpen bij het afdekken van financiële verliezen die voortvloeien uit een cyberaanval. Dit kan variëren van het herstellen van gestolen activa tot het dekken van financiële schade als gevolg van bedrijfsstilstand.

“De sleutel tot veilig en sterk ondernemen: Proactieve Preventie, Training en Cyberverzekering”

In een tijd waarin digitale technologieën zich blijven ontwikkelen en de dreiging van cybercriminaliteit voortdurend evolueert, is het van cruciaal belang dat bedrijven proactieve preventiemaatregelen nemen, hun personeel trainen en overwegen een cyberverzekering af te sluiten. Deze gecombineerde benadering beschermt niet alleen de continuïteit van uw bedrijf, maar vormt ook een investering in de bescherming van zowel uw bedrijf als de gegevens van uw klanten. Bewustwording en adequaat handelen in dit digitale tijdperk zijn de sleutel tot een veilige en veerkrachtige onderneming.

Jens Weidenaar
Jens Weidenaar
4 Juni 2024
Na een paar jaar verzekerd te zijn geweest bij Groots was het moment dat ik ze nodig had eindelijk daar! Ik ben beroofd op reis en ben hierbij veel kostbare spullen verloren. Naast snel en goed advies hielpen ze met de alarmcentrale en gaven ze een goede inschatting van de waarde van de gestolen spullen. Het contact verliep supersnel en nadat alles was ingediend stond binnen twee dagen al het geld op m’n rekening. Ik ben zelden zo snel en goed geholpen. Thanks Thomas!
inez vandenbrink
inez vandenbrink
24 April 2024
Groots Verzekerd is een top bedrijf!
Remco van Vliet
Remco van Vliet
24 April 2024
Vriendelijke, hulpvaardige, snelle en professionele afhandeling van de klacht. Ook financiële afronding snel. Je krijgt zelfs een mail met alle info en ook een persoonlijke telefonische bevestiging. Aanbeveling!
Eric Witkamp
Eric Witkamp
19 April 2024
Kwaliteit verloochent zich niet! Voor Verzekeringen en Financiële Producten en Adviezen was van Wiggen en de Groot een begrip. Inmiddels blijkt de nieuwe naam van het kantoor ook die lading te dekken; GROOTS Verzekerd. Zowel bij advies van afsluiten als wel de nazorg en service bij/na schade behandeling. "Zeggen wat je doet en Doen wat je beloofd hebt", staat ook thans nog steeds hoog in het vaandel. Dank jullie wel !
YvoJo Gang-Kaptein
YvoJo Gang-Kaptein
3 April 2024
Vriendelijk en vakkundig vlotte afhandeling
Guus
Guus
1 December 2023
geweldig geholpen door groots verzekerd
Rik Deekens
Rik Deekens
14 September 2023
Goed en eerlijk advies gekregen bij Thomas en team. Alle verzekeringen in één pakket met pakketkorting; fijn en snel geregeld. Bedankt!
bart rouhof
bart rouhof
16 Mei 2023
Ik wil graag mijn waardering uiten voor Thomas en zijn team. Verzekeringen zijn misschien niet het meest opwindende onderwerp, maar deze professionals hebben bewezen dat ze altijd voor je klaarstaan en je op een uitstekende manier ondersteunen. Een van de beste eigenschappen van Thomas en zijn team is hun attentheid. Ze begrijpen dat het bijhouden van verzekeringen en polissen voor de meeste mensen geen dagelijkse prioriteit is. Toch zorgen ze ervoor dat je nooit belangrijke deadlines mist. Ze herinneren je op tijd aan het vernieuwen van je verzekeringen en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Deze persoonlijke aandacht en toewijding stellen je gerust, wetende dat je verzekeringen altijd up-to-date zijn. Wat ik vooral waardeer, is de proactieve benadering van Thomas. Ze nemen niet alleen een afwachtende houding aan en wachten tot je contact met hen opneemt. In plaats daarvan zitten ze er bovenop en nemen ze het initiatief om je te bellen wanneer dat nodig is. Ze houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen in je verzekeringen of beleid en zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd bent. Dit proactieve karakter is een grote plus, omdat het laat zien dat ze echt om hun klanten geven. Kortom, zei zijn altijd bereid om je te ondersteunen, herinneren je aan belangrijke zaken en zitten er bovenop om ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent. Met hun attentheid, proactieve benadering en uitstekende service leveren ze een waardevolle bijdrage aan het garanderen van jouw gemoedsrust. Ik beveel van hun ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar betrouwbare en deskundige verzekeringsprofessionals.
Annewil Nieuwenhuizen
Annewil Nieuwenhuizen
10 Mei 2023
Een fijn kantoor, waar ze goed advies geven en ondersteuning bieden. Het contact is meer dan vriendelijk en geven je persoonlijke aandacht.
X X
X X
8 Mei 2023
Dit assurantiekantoor is wel meer dan 5 sterren waard, door de geweldige mensen die er werken.... Één telefoontje is genoeg en de waterschade in huis en ook diefstal van mijn fiets waren binnen no-time geregeld. Alle verzekeringen in één pakket met pakketkorting. Af en toe een update met eventueel een aanpassing....makkelijk en geen kopzorgen. Al enkele decennia klant....komen er nog wel een paar bij.

Op doordeweekse dagen kun je ons bereiken op onderstaand nummer.

Stuur ons je vraag of uitdaging per mail. We antwoorden op werkdagen binnen 24 uur.

Lees nog een stukje verder

Hoe ben jij verzekerd?

Laten we samen naar je situatie kijken, dat scheelt geld en onnodig risico!